Lillebæltsstien – eller dele af den

Hvis jeg skulle anmelde weekendens vandretur, ville det lyde sådan “en af de allersmukkeste ture jeg har gået”

Lillebæltsstien

Lillebæltsstien er samlet 27 km lang og ikke en rundtur. Den havde jeg hverken tiden eller var formen til, så jeg valgte at går en lille del af den, nemlig rundt om Hindsgavl halvøen. (7-8 km)

Naturcentret i Middelfart

Lige efter jeg havde passeret den gamle Lillebælts bro i Middelfart (på Fyn siden), ligger der et rigtig fint naturcenter (der hvor man også starter Brigde walking). Her parkerede jeg bilen, brugte toilettet og fik fyldt op med vand. Der var i øvrigt den fineste naturlegeplads. 

Under broen

Turen startede af en fin skovsti ned under den gamle bro. Under vejs kunne du læse om broen konstruktion mv. De var 10 år om, at bygge broen. Et fascinerende bygningsværk, specielt når man som jeg stod under den. Herfra gik stien ind gennem skoven langs ved vandet. 

Den smukkest udsigt

En masse sejlskibe passerede igennem Lillebælt denne smukke sommeraften, og udsigten var fænomenal. Med begge broerne som baggrund, kunne det kun blive smukke billeder. I øvrigt gik stien helt ud til vandet de fleste steder.

Shelter pladser

Turen gennem skoven gik op og ned og var ikke for gangbesværede (og heller ikke mountainbikes). Fuglesang og bølgeskvulp var min vandrekammerat, findes der noget bedre? På er tidspunkt lige inden Middelfart roklub ligger der den mest fantastiske shelterplads (note til mig selv). Tre shelters og fin bålplads, og toiletforhold. Tænker den er godt optaget hen over året.

Hindsgavl halvøen

Jeg kommer også forbi en campingplads, hvor der igen er toiletter. Dette sted er det smalleste sted i Lillebælt og i 1800 tallet blev der anlagt og brugt et batteri her til, at holde de engelske skibe uden af Lillebælt. Hvilke på det tidpunkt blev gjort med stor succes.

Afvekslende natur
Så kom jeg alligevel for tæt på

Hindsgavl gamle slot 

Herefter går turen ud mod Hindsgavl borgbanke, hvor resterne af en af Danmarks vigtigste borge kan ses. Borgen blev starten bygget helt tilbage i 1295, men svenskerne ødelagte den helt under svensker kriger i 1658-1660. 

Udsigt mod Fænø i venstre side

Hindsgavl slot

Turen fortsætter forbi der nuværende slot, hvor udsigten mod vandet og øen Fænø er formidabel smuk. Der er også kig til selve hovebygningen, samt de små lysthuse og den fine park.

Hindsgavl Slot
Et af mange små lysthuse på Hindsgavl Slot
Her sad H.C. Andersen og skrev

Hindsgavl dyrepark

Afslutningsvis går turen gennem det indhegnede område omkring Hindsgavl slot, hvor krondyr og dåvildt går rundt i store flokke. De smukke og prægtige dyr findes i mange farver og kigger nysgerrigt og lidt årvågent efter mig. Herefter kommer jeg tilbage til udgangspunktet og min parkeret bil.

Kan det næsten blive mere idyllisk?
En fin flot
Jeg kan godt se dig

Kan næsten ikke få armene ned

Jeg har ikke fået vandre meget i år og denne tur er heller ikke lang, men sikke en debut. Kan kun anbefales. Den kan sagtens forlænges eller afkortes efter humør og form.

Tusinde tak

Selv om jeg ikke har været så flittig i år til at få lavet indlæg, da jeg stort set ikke har været ude at rejse, takker jeg for at i stadig læser med. Jeg lover at sensommeren og efteråret bringer mange flere fortællinger om spændende rejse mål. Hvis i mangler inspiration til vandreture i Danmark eller udenlandske oplevelser så tjek www.ebsentraveling.dk 

Dages varme selfie