Den store Transtibetaske rejse

27. september 2024

Beijing

Efter en flyvetur på 7.213 kilometer landede vi i Beijing lufthaven, og den store transtibetanske rejse kan begynde. Det er over et år siden, at jeg besluttede mig for, at jeg gerne vil til specielt Tibet og Nepal. Derfor er det så ekstra dejligt at lande i denne kæmpe store by med ca. 22 mio. indbyggere og 6 mio. biler. En lidt “sjov” historie om Beijing handler om deres biler. Byens vejnet er opbygget af ringveje. Det er kun tilladt at køre inden for den 1 ringvej (det er 7 rundt om byen) hvis man har en særlig tilladelse. Og stadig er her mange biler. For at begrænse den store efterspørgsels efter biler har staten indført at de udsteder ca. 250 nummerplader pr. år til ansøgere – der er ca. 10 mio. der søger.

Trætte men ved godt mod

Søvnen på vej herned i flyet var begrænset (vi fløj direkte – det tog 9 timer), så vi var en træt flok der blev indlogeret på hotellet. Vi fik lige et par timers pause inden dagens først program løb af stablen

Himmeltemplet

Himmeltemplet er bygget af den daværende kejser i 1420 da kejserrigets hovedstad blev flyttet til Beijing. Himmeltemplet er et tempel ud af 4 der ligger i Beijing. Jordens tempel, Solens tempel og månens tempel.

Hele tempelkomplekset er et imponerende bygningsværk, der er bygget til kejseren og alene til ham og hans følge, for at han tre gang årlig kunne afholde sit frugtbarhedsritual, der skulle sikre hele hans rige et god høst. Første besøg var for at bede om en god høst, besøget ved solhverv var for at bede om regn og ved vintersolhverv for at takke for høsten.

Massevis af kinesere ikke mange turister
Imponerende bygninger, blot for at sikre en god høst

Hvis høsten slog fejl kunne det kun tolkes som om, at kejseren var faldet i unåde hos guderne

Først i 1949 blev templet åbent for offentligheden

Kineserne beder stadig på himmelstenen

Udklædning eller..

Der var rigtig mange mennesker der var udklædt i nationaldrager fra forskellige egne af Kina. Jeg troede fejlagtig, at det var fordi de skulle tjene penge på os der gerne ville fotografere dem. Men sådan var det ikke, det var blot helt almindelige mennesker der havde klædt sig fint på, var sminket og nogen havde paryk. Ene og alene for at blive fotografere ved et helligt sted. Men smukke var de.

Peking and

Dagen blev sluttet med Peking And, som i øvrigt smagte helt fantastisk. Peking And er Beijing bedste og mest berømte ret og har været det siden Tang dynastiet. (618-907)

Den grillede and bliver skåret et helt tynde stykker

Og spist i en meget tynd pandekager med grønsager og soja.

Sengen kalder

Trætte efter alt så få timers søvn kalder sengen. I morgen ligger der et stramt program foran os. Den forbudte by venter b.la.

Tak fordi i læste med

Som skrevet har jeg glædet mig til denne rejse i et helt år – den bliver fyldt med fantastiske oplevelser, så jeg håber i følger med. Det kniber lidt med åbenheden på internettet her i Kina, så derfor kan jeg sikkert ikke udsende mine nyhedsbreve på datoen. Derfor har jeg dateret dem.

Du er velkommen til at finde inspiration på min hjemmeside.

Dagens selfie

2 kommentarer til “Den store Transtibetaske rejse”

  1. Altid spændende at følge dig på dine rejser Helle. Håber også at denne rejse bliver helt fantastisk for dig 😄

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *