Highway One og hvalerne

De sidste dage på vores roadtrip forgår på Highway One mod San Francisco

Strandtur og zebra´er

Dagens tur er fra Morro Bay til Monterey ad Highway one. Lige da vi er startet fra morgenstunden, spotter vi Zebra´er inde på marken sammen med køerne. Der er i omegnen af 120 zebraer og de er efterkommerne efter Williams Hearst´s zebra ‘er, som jeg beskrev i går. Første stop var en fin øde strand, hvor fødderne lige skulle dyppes i Stillehavet.

Zebra´er sammen med køerne
Godmorgen Stillehavet
Vi havde det næsten for os selv

Mange stop under vejs

Turen af Highway one er snoet og efter hvert sving kommer der en ny smuk udsigt. Det betød, at der var rigtig mange fotostop i dag. Jeg mener kun der var omkring 60 miles (ca 100 km), men det tog os stadig 5-6 timer. Så det bliver meget billeder fra i dag.

Highway One – snor sig deropad
Udsigt fejlede intet

Frokost med indbygget overraskelse

Efter at have kigget på nogle surfere, der ventede på den rigtige bølge, fandt vi et smukt sted at spise frokost. Pludselig blev der råbt “hvaler” og ganske rigtigt, svømmede der to store hvaler forbi langs kysten, så det var muligt at se dem med det blotte øje. Jeg var slet ikke i tvivl, da jeg kunne høre deres ud pustninger meget tydeligt. Der var nogen der mente, at det var pukkelhvaler, men jeg ved det ikke. Store var de i hver tilfælde. For mig er det, at se vilde dyr i deres rigtige omgivelser, altid en stor oplevelse.

Surfer boy
To stk. lige i frokostpausen

Highway One bliver endnu smukkere

Jo nærmere vi kommer Monterey jo smukkere og vildere bliver klipperne vi passerede. Som i kan se, har der været mange fotostop

Monterey

Vi ankommer relativt tidligt til vores motel i Monterey. Jeg tager en alene eftermiddag og aften. Jeg slentre gennem byen ned til stranden og derefter til havnen. Der er rigtig mange sæler, søløver og et par oddere i vandet. De svømmer rundt blandt lystbådene og larmer rigtig meget. Det brugte jeg rigtig meget tid på, at stå og kigge på. Som sagt er jeg fascineret af vilde dyr i deres naturlige element.

Sælerne overnattede under molen
Søløver og pelikaner

Sælerne boede inden under molen, og søløverne lavede elegante hop i havnen. Det er dog meget svært, at fotografere, da de er meget hurtige.

Den lille havfrue

Old Fisherman´s Wharf

Monterey har et rigtig hyggeligt havneområde, med masser af små restauranter med den smukkeste udsigt. Men da jeg var alene af sted prioriterede jeg, at nyde udsigt og kigge efter spændende ting i stedet for, at spise god mad. Det blev en rigtig smuk aften i Monterey, som kun kan anbefales.

Den gamle hvalfanger station

Lidt tilfældigt kom jeg forbi den gamle hvalfanger station. Nysgerrigheden drev mig ind i gård haven, og der stod et rådyr. Midt inde i byen. Så en begivenhedsrig dag med hvaler, søløver, sæler, en odder, pelikaner, zebraer og til sidst et rådyr.

Nu er dagene snart talt

Der er ikke mange dag tilbage nu. Men som sædvanlig er jeg glad for jer der læser med og giver mig kommentar og bemærkninger med på vejen. Der er nok kun et par indlæg tilbage. Så skal jeg hjem og gennemgå det mange billeder jeg har taget og det er rigtig mange. Som altid kan du tilmelde dig nyhedsbrevet eller finde inspiration på min hjemmeside.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *