Bodie Ghost town

Vi er nu halvvejs gennem ferie. Dagen er blevet brugt både i Nevada og Californien.

Reno – Verdens største lille by

Dagens startede med et smut til Nevada, hvor vi lige skulle på et fotostop i Reno. Reno er en lille version af Las Vegas. Staten Nevada er den eneste stat, hvor hasard spil er givet fri. Reno lå på vores vej sydover. Vi fik kigget lidt på Down Town af Reno. Selv om det var tidligt på dagen, var der stadig mennesker der spillede på de to casinoer, som jeg kiggede ind i.

Velkommen til Nevada (The Silver State)
Velkommen til Reno, stedet hvor dine drømme kan gå i opfyldelse
Kl. 9.00 er der allerede mennesker der spiller

Bodie Ghost Town

Dagens hovedformål er et besøg i Bodie Ghost Town, der er en forladt guldmine by. Den ligger langt oppe i Sierra Nevada´s bjerge i Californien. Køreturen op til spøgelsesbyen forgik af små snoede bjergveje, så man kan undre sige over, hvordan guldgraverne har fået fragtet alt deres materiel derop.

Bodie Ghost Town

Byen er opkaldt efter William Body, der fandt en lille mængde guld i bakkerne. På han vej ned for, at købe materiel til at udgrave bakkerne, brækkede han benet og omkom (lige da hans lykke var gjort). I forbindelse med en sammenstyrtning af en minegang fandt man en stor guldåret og området blev opkøbt af et mineselskab tilbage i 1877. Der blev udvundet stor mængder guld i området.

En tur ned af hovedgaden…. der mangler kun cowboys og heste

Fra at have været en meget lille by strømmede folk nu til, for at prøve lykken i bakkerne omkring byen. Da byen var på sit højeste var der ca. 10.000 beboer, hvilket på det tidspunkt var større en Los Angeles. Der fandtes alt i byen, kirke, skole, bordel, kro, slagter, købmand mv.

Står som det er forladt

Desværre er en stor del af byen gået til, da der har været flere brænde i området. Og da alle oprindelige huse var af træ, skal der ikke meget fantasi til, at forstille sig hvad en brænd kan udrette.

Minen var desværre lukket pga. fare. Men vi fik overtalt en Ranger til en privat rundvisning i minebygninger, hvor vi fik et indblik i, hvor stort området og minedriften har været. I 1893 kom der elektricitet til området, så maskinerne ikke længere skulle drives med dampmaskiner.

Den lukkede guldmine
Her knuses stenene og guldet sorteres fra.

Vi afsluttede en meget spændende dag med et besøg på kirkegården, hvor vi også fandt en dansk emigrant.

En ung kvinde fra Danmark

Hot springs og Amerikansk pub

Dagen sluttes i bakkerne nær Brigdeport, hvor vi skal overnatte. Her er der varme kilder. Dem var vi nede og bade i. Det var så dejligt, at sidde i det meget varme vand og kigge ud over bjergene, hvor solen gik ned. Det eneste der manglede var en kold drinks.

Aftenen sluttede på den lokale pub, hvor aftensmaden blev indtaget til musik fra jukeboksen og larmen fra menneskerne der spillede pool.

De varme kilder
En lille del af en kæmpe fåreflok, der blev hyrdet af nogle dygtige hunde
Godnat fra dagen motel

Som altid

Tak fordi du læser med. Vil du høre mere, så tilmeld dig mit nyhedsbrev eller fin inspiration på min hjemmeside.

Vandet er meget varm – Credit til Charlotte Eghoff

1 kommentar til “Bodie Ghost town”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *