Kystvandring i Portugal – 4. Dag.

Kystvandring i Portugal starter her til morgen fra Zambujeira do Mar med blå himmel. Vores nat med 6 kvinder i et køjerum er gået fint. Morgenhumøret er højt og vi er klar til endnu en dejlig dag. 

Godmorgen

Mere udfordrende

Vi lagde hårdt ud med en stejl stigning op på klippen, en meget effektiv form for opvarmning. Men ruten i dag er også sværere end de tidligere dag med flere højdemeter. Meget hurtigt blev dem med højdeskræk udfordret en smugle, da stien gik meget tæt på klippekanten. 

Her er stejlt

Vegetationen ændre sig

Vegetationen har ændret sig hele tiden. Nu er der mere lyng der blomstre, hvilket det ikke bliver mindre smukt af. Terrænet er også afvekslende, da vi efter nogle hårde stigninger i solen kommer i skygge i en pinjeskov. 

Lyngen står flot

Surferskole

Den første pause bliver hold på en lukket surferskole, der ligger smukt i bunden af en kløft. Efter endnu en stigning går vi forbi en mark med strudse, et gartneri med store drivhuse og gennem er område med eucalyptus skov, hvor der var meget fugtigt. 

Lækreste strand

Azenha do Mar

Frokosten blev indtaget på en restaurant i den lille by Azenha do Mar. Desværre havde restauranten en forfærdelig service, så det blev en meget lang pause. Men irritationen over dette blev opvejet ved, at vi nu endelig så storke. Ikke kun deres tomme reder, men 6-8 storke. 


En fisker yderst på klippen – Fishermen’s Trail
Storkepar

Praia de Odeceixe

Det er meget varmt i dag, så vi sveder rigtig meget, hvilket ikke bliver bedre af stigninger og tungt sand. Men rundt om et hjørne åbenbarede sig en lille by og en meget smuk strand. Her fik vi “fri” for i dag, men først skulle vi derned. Der var noget længere end det så ud til, lige som vi også skal krydse en flod. 

Bade i Atlanterhavet

Vi er alle meget svedige og varme efter dagens vandring. Vi beslutter os for et bad i de store bølger i Atlanterhavet, inden vi går på bar. Efter 1/2 liter fantastisk hvid Sangria, går turen mod vores overnatningssted Odeceixe, der ligger 3 km inde i landet. De tre kilometer er nok de længste, jeg har gået på denne tur. 

“Vores” strand
Badning i Atlanterhavet

Min skridttæller siger ca 29.500 og 20,5 km – 380 højder både op og ned. Så måske forståeligt, at jeg er lidt træt. Kystvandring i Portugal, kan på det varmeste anbefales. Desuden er det dejligt, at rejse med en gruppe, det giver både hygge, men også plads til, at gå i sine egne tanker. 

Grøn og blå følger vi

Hvis du har lyst til, at høre mere om mine rejser, så abonnere på mine nyhedsbreve. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *