Smith Rocks og Balancing rocks

Endnu en dag med masser af oplevelser, her i blandt en rolig start på dagen ved balancing rocks.

The Cove Palisades State Park

Endnu en dag er startet med høj sol og udsigt til en meget varm dag. Det er lidt usædvanlig for årstiden. Første besøg for dagen er The Cove Palisades State Park beliggende mellem Culver og Madres i det centrale del af Oregon. Efter min opfattelse, består parken af en kæmpe kløft, der skære sig igennem landet. I denne kløft er der vand. Vi var ved kløften relativt tidligt, så vi fik lidt af det bløde morgenlys. I øvrigt mødte jeg en lille slange.

Smukke kløft badet i morgenlyset

Balancing Rocks

Målet med turen gennem Cove Palisades State Park var at komme over på den anden side af kløften, for der fandtes et sted med Balancing Rocks. Balancing Rocks er geologisk formationer, hvor en større sten balancere på en mindre. Disse sten er mange hundrede af tusinde af år gamle og består ofte af lava øverst og en mere porøs stentype nedenunder.

Findes der en meget smukkere udsigt, så vulkanen helt i baggrunden og balancing rocks i forbrunden
Lidt tættere på

Dette område her er ikke særligt kendt og blev faktisk først fundet efter en skovbrænd, hvor træerne blev brændt væk og disse balancing rocks blev fundet. At sidde der på kanten og kigger ned over stenformationerne, floden og vulkanerne i baggrunden i total ro, bekræfter ens selv i, hvor lille og ubetydelig man er i denne storslående natur.

Smidt Rock stats park.

Anden statspark på en dag. Denne her Stats park var udgangspunkt for dagens vandretur. Vi skulle gå Misery Ridge and River Trail. Vandreturen er ca, 6 km med ca. 300 højde meter. Igen lyder det ikke så meget, men på denne tur her er stigningen på den sidste del og derfor relativ stejlt.

Her skal vi på toppen

Smidt Rock Stats Park består af en høj klippe formation, der er næsten direkte. Rigtig mange klatrer kunne ses på disse lodrette klippevægge. Godt jeg ikke er deres mor, det så noget faretruende ud nogle steder. Men vores vandretur startede nede ved floden og rundt om denne massive klippeformation. En utrolig dejlig, let og smuk start på vandreturen.

Vandringen startede rundt om platauet
Kan i finde klatrene?

Da vi havde gået 3-4 kilometer kom alle problemerne, for nu gik det opad. Det var faktisk hårdt, når så også middagssolen bager direkte ned på en, skal der nogle flasker vand og pauser til. Men igen blev vi belønnet med den skønneste udsigt. Madpakken blev nydt på toppen inden turen gik ned mod bilen igen.

Så går det nedad

Mitchell – en lille by med måske 30 huse

Vi skal bo AirBnB de næste to nætter, i en meget lille by Mitchell. Der er kun en gade i den by, der mest af alt ligner en western spøgelsesby. Den skal udforskes lidt mere i morgen. Men dejligt med to overnatninger samme sted, da vi pakker rigtige meget kuffert på sådan en type af tur.

Sjove huse

Velankommen til den lille by finder vi endeligt huset, hvor vi skal være i to dage. Huset ser ikke særlig lækkert ud, ligesom vi ingen mennesker kan få kontakt til. Det viser sig, at køkkenet er brændt for flere måneder siden, så derfor kan det ikke udlejes. Gode råd er nu dyre, da vi er langt ude i bjergene. Men det viser sig, at der er en sød hotelejer i byen som tilbyder os overnatning. Så nu bor vi i et fint lille hus med eget køkken og bad.

Vores redning
Fint værelse

Seje revisorer

Vi rejser jo i et lille rejseselskab på kun 5 personer, der ikke kendte hinanden på forhånd. Men sjovt nok er vi to revisorer, den en er fra Nordjylland og mig fra Sjælland. Aldersmæssigt er vi også rimeligt på niveau. Vi har fundet sammen i et lille vandrefællesskab, da vi også går i samme hastighed. Charlotte har ikke den store rejseerfaring, men hun er klar på at opleve, alt hvad der opleves kan. Så derfor er dagens selfie ikke af mig, men af Charlotte der er ved at bestige toppen på Smidt Rock.

Klar på udfordringer – også de sjove

Tak tak og tak

Tak til alle jer der læser med, der kommer hele tiden flere til. Det gør mig glad, at i gider følge vores tur. Denne gang ned mellem vulkaner i det vestlige USA. Men hvis du ønsker inspiration til enten ferier eller vandreture, kan du læse mere på min hjemmeside her.

I morgen venter endnu en spændende dag…. men dejligt, at kufferten ikke skal være pakket til kl. 7.00. Tror jeg trænger til ferie, når jeg kommer hjem.

Jo jo en selfie kom der alligevel

1 kommentar til “Smith Rocks og Balancing rocks”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *