Svalbard – et stort ønske

Arktisk natur

Jeg tror, at min rejse rundt i Rocky Mountains for nogle år siden har medført, at jeg er vild med den rå natur der ofte findes i de arktiske egne. Derfor har jeg også haft et ønske om at rejse til Grønland, Island og Svalbard. 

I sommers havde SAS en kampagne med billige flybilletter netop til Svalbard. Det krævede ikke lang betænkningstid. 

Den smukkeste indflyvning over Svalbard

Nu er jeg så landet i Longyearbyen på Svalbard og kan glæde mig til knap 5 dage her højt oppe mod nord. 

Næste stop Nordpolen

Hvis vi ellers kunne flyve videre (ca. 1.300 km) ville vi lande på Nordpolen, det er en vild tanke. Her på Svalbard lever den største bestand af isbjørne, derfor må vi ikke selv gå på eventyr. Uden for byen skal man altid følges med en guide med gevær. 

Ankomst skiltet i lufthavnen, så ved man at man er langt mod nord.

Longyearbyen

Jeg skal bo på er vandrehjem i Nybyen ca. 2 km uden for Longyearbyen. Jeg gik en tur i den smukke vejr for, at se lidt nærmere på byen. I morgen skal jeg på en egentlig sightseeing, men byen er ikke særlig stor så fik set lidt af den. 

Udsigten ned gennem Longyearbyen
Kirken og minebygning – uløseligt forbundet

Små butikker

Der er en del små butikker med lækre varer og et kæmpe supermarked med masser af gode ting. Her er momsfrit på Svalbard, men jeg syntes nu stadig det er dyrt. En lækker sandwich senere gik jeg retur til Nybyen. 

Smukke farverige huse i solen
Indgang til supermarked

Toptur

Til aften har jeg været på en vandretur der førte os til en top, hvor udsigten over fjorden og byen var fantastisk. Vores guide havde ud over riffel også kaffe og kiks med – det var dejligt, for der var koldt på toppen. 

Det er den top vi skal op på
Alle Guider bærer våben ( Isbjørne farer)

Vi gik med pigsko hele vejen, da der var glat. Vil tro vi var 300-400 meter oppe, men stadig hårdt i benene. 

På vej på toppen

Nordlys

Nu mangler jeg så bare nordlyset for at gøre en fantastisk dag helt perfekt, men det er faktisk ikke rigtigt mørkt heroppe, så det kommer nok ikke. Men her er helt fantastisk, naturen er så overvældende. 

På toppen af Varten …med udsigt over Longyearbyen

Tak

Tak fordi i læster med. Husk i kan abonnere på mine nyhedsbreve, så kommer de automatisk i jeres mail. 

Dagens selfie i den smukke smukke natur

3 kommentarer til “Svalbard – et stort ønske”

  1. Super tak for dejlig orientering og ,som det plejer, dejlige billeder. Du skal nok nå og se den fantastiske nordlyshimmel. Skønt at vejret er så godt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *