Alicante omegn – inspiration til området

Alicante omegn på egen hånd b.la. Guadalest

The Pink Lake of Torrevieja.

Vi har jo lejet egen bil herned og den skulle jo luftes. På Goggle maps havde jeg set et naturområde ca. 50 km syd for Alicante der hedder The Pink Lake of Torrevieja. På turistbrochurerne var der afbillede et pink sø med masser af flamingoer. Det så utroligt smukt ud og efter at have google mig frem til, at flamingoer opførte parringsdans specielt i februar og marts, måtte vi af sted.

Årsagen til den pink farvet sø skulle være fordi den er meget saltholdigt. Vi kørte ned til byen Torrevieja og fandt også den beskrevne sø. Men hvor kan man blive snydt, hvis søen skulle betegnes som lyserød, skulle vi have en livlig fantasi. Den havde ganske rigtig med lidt god vilje et rød/brunt skær – men pink slet ikke. Og hvor var alle flamingoerne? De eneste flamingoer vi så, var den er var lavet i plastic, som stod i alle rundkørsler. Om det var årstiden, vejret eller tiden på dagen ved vi ikke – men vi følte os totalt snydt.

Den lyserøde sø med alle flamingoerne

Så snydt, at vi ikke engang gad kigge nærmere på byen Torrevieja, som efter sigende skulle være hyggelig. Vi ville bare retur til hyggelige Alicante igen.

Flamingo show

Hjemturen bestemte vi skulle være af landevejen langs kysten istede for motorvejen ind i landet. På et tidspunkt kørte vi igennem et vandopdæmmet område og pludselig var de der – alle flamingoerne. Vi fik hurtigt vendt bilen, fundet en parkering og forseeret en vandingskanal for at stå og beundre 100 vis af flamingoer. Der var masser af stor langbenede fugle, men det stod dog lidt lange ude. De løftede stemningen i bilen med 100%.

Fonts de l´Algar

Dagen derpå kørte vi mod Benidorm og derfra ind i landet til endnu et naturområde Font de l´Algar. Fonts de l´Algar er et naturområde med vandfald, en vandresti og små naturligskabte søer, som det er muligt at bade i. Vandet kommer fra uderjordiske varme kilder og er dejligt lunt.

Så smukt fra morgenstunden

I kom igen før åbningstid og måtte vente på, at billetkontoret fik åbnet. Spanierne tager det noget mere afslappet end os fra norden. Men vi var de første inde i området og der var smukt. Vandfald i forskellige størrelser faldt smukt ned gennem kløften, som det var muligt at vandre op igennem. Vandreturen var maksimalt på et par kilometer. I området er der små søer, hvor det er muligt at bade på en varm sommerdag, da vandet er lunt og dejligt.

Et af mange vandfald

I området er der picknik område og legeplads, så for familier med børn vil det være muligt, at være der en hel dag. Entreen var på 4 euro og der var mulighed for gratis parkering ved turistinformation 750 meter fra indgangen. Dog er der masser af private parkeringsområder tætter på (prisen her er usikker). En dejlig oplevelse, der fuldstændig levede op til vores forventninger.

El Castel de Guadalest

Efter vandfaldene gik turen mod bjergbyen Guadalest. Den idé var de mange andre der også havde fået, så vi kunne ingen parkering få. Vi endte et stykke med af vejen ved en restaurant og forsatte på gåene op mod byen. Udsigen op mod byen var smuk, byen er en lille by med kun ca. 200 indbyggere. Men byen har et fæstningsværk der lige som fæstningsværket i Alicante, kan dateres tilbage til den muslimske periode. Fæstningsværker er optaget på Unesco´s liste over verdensarv.

Guadalest deroppe på toppen

Byen har små snævre gader med mange små fine forretninger. Disse gader fører til El Castel de Guadalest, hvor man skal betale entre på 4 euro pr. person, for at man kan se hele El Castel de Guadalest. Herfra er det også muligt, at kravle opad en masse trapper og komme højt op på klippen. Heroppe ligger resterne af en gammel kirke, samt en kirkegård. Det i sige selv er smukt, men udsigten til over Guadalest søen og den omliggende bjerge er mageløs. Guadalest søen er helt turkisgrøn, der er en stort dæmning i den ene ende af søen. Her har turistbrochurene ikke snydt os.

Vi brugte meget tid på toppe og nød udsigen over søen, byen og frugtplantagerne under os, hvor mandeltræerne netop er begyndt at springe ud.

En rigtig dejlig tur, der får mine bedste anbefalinger.

www.Ebsentraveling.dk

Hvis i mangler inspiration til vandreture i Danmark, rejser i udlandet skal i være meget velkommen til, at finde indspiration på min hjemmeside www.ebsentraveling.dk. Jeg skriver disse indlæg, hver gang jeg har været ude og opleve noget anderledes. Det er også muligt, at tilmelde dig mit nyhedsbrev, så får du disse indlæg automatisk.

TUSINDE TAK FOR AT DU LÆSTE MED ENDNU ENGANG.

Dagens selfie – solen nydes

2 kommentarer til “Alicante omegn – inspiration til området”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *