Ojén

En forlænget weekend i Sydspanien, skal bruges på små en-dagsture.

Min søn, svigerdatter og to børnebørn bor ofte her i Sydspanien, så det giver anledning til mange små korte besøg. Heldigvis for mig, har de snart et meget stort kendskab til området både øst og vest for Malaga. Min søn arrangere motorcykelture herned, så han kender snart baglandet, som sin egen bukselomme. Det er en kæmpe fordel, når både de og jeg foretrækker små en-dagstur uden for de kendte turistområder. Hvis du er interesseret i en motorcykeltur her i området, så se her. Guiden og området kan bestemt anbefales.

Vest for Malaga

Denne gang har de fundet en AirBnB lejlighed i Cala Honda, lige uden for Fuengirola. Dette er base for deres næsten 2 mdr. ophold her og for mine 3 1/2 dag. Det er ikke længe, men når jeg har private guide, så skal vi nok nå nogle en-dagsture.

Gråvejr og tunge skyer

Her i februar er vejret omskifteligt og dagen bød på tunge skyer og 14 grader. Men hvad gør det, når vi skal hygge os sammen. Eftermiddagens tur fik Johs (mit barnebarn på 5 år) lov til, at vælge. Han valgte et sted der hedder Charco de las Vinas. Det ligger ikke langt fra Ojén, en af de hvide byer i bjergene. Så her skulle dagens en-dagstur gå til.

Ojén

Ojén er en bjergby der ligger 10 km oppe i bjergene ikke langt fra Marbella. Byen er en af de smukke hvide byer, dog meget mindre turistet end f.eks. Mijas. Byen har ca. 3.000 indbyggere og ligger godt gemt inde i bjergene. Turen derop gik af snoede bjergveje. Vi brugte ikke tid på byen, men fortsatte af meget snoede og smalle veje til Charco de las Vinas. Jeg var spændt på, hvad det var Johs ville vise mig.

Selvom skyerne er tunge, er der altid smukt i bjergene

Charco de las Vinas

Vi parkerede bilen på en smal vej ved en lille kirkegård. Herefter gik det ned i slugten mellem bjergene, hvor et lille vandfald faldt smuk ned i den dybgrønne sø. Vi brugte tid på, at klatre langs vandfaldet og gå på opdagelse i området.


Den smukkeste grønne sø og et lille vandfaldt godt gemt
Tid til leg – nysgerrige små drenge

Herefter aflagde vi den lille kirkegård et besøg. Disse små kirkegårde er både smukke og ligger smukt. På vej ud gik vi forbi et mandarin træ, hvor mandarinerne blot faldt af. Så vi fik en del søde mandariner med hjem.

På kirkegårds besøg

Appelsinjagt

Efter de mange gode mandariner ville vi gerne have flere. Der var rigtig mange appelsin, mandarin, grape og citrontræer i området, men mange af den stod desværre på privat grund. Det skal jeg jo ikke lære to små drenge på 2 og 5 år. På vej op mod kirken, hvad vi spottet et appelsintræ, der stod alene. Drengene ville gerne vandre mere, så vi gik ned af bjergvejen til appelsintræet, der blev en del appelsiner fattigere. Nu er der til endnu mere frisk juice i morgen tidligt.

To små seje drenge der kan vandre

Middelhavet

Med to små aktive drenge, var der ikke rigtig ro og overskud til en kop kaffe på byen torv, i stedet for begav vi os mod Middelhavet, med de kæmpe store bølger. På vej ned fra bjerget, spottede vi endnu et appelsin træ. Denne gang stod det ved et gammelt faldfærdigt hus, der var til salg. Så det måtte jeg jo kigge nærmere på. Appelsinerne var sure som grapefrugter, men huset lå helt fantastisk med udsigt mod den hvide

by Ojén.

Den smukkeste udsigt mod Ojén

Dagens korte en-dagstur sluttede med, at smide sten ud i de høje bølger ved Middelhaven og lede efter muslingeskaller. Vi kom hjem næsten uden våde sokker.

Bølgerne er store idag
To små drenge – og et kæmpe hav

Hvis du har lyst til, at læse flere af mine rejseindlæg, kan du gøre det her.

Hvis du gerne vil modtage mit nyhedsbrev pr. mail tilmelder du dig bare nedenfor – ingen reklamer e.l.

Tak fordi du læste med.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *