Dagstur på El Caminito Del Rey

En timers kørsel fra Malaga ligger den fantastiske vandretur El Caminito Del Ray, som klart kan anbefales, hvis du er i området.

Inspireret af min hjemkomst fra dejlige Sydspanien fik jeg lyst til, at fortælle om den smukkeste vandretur jeg endnu har haft i området. Nemlig en dagsvandring på El Caminito Del Rey, hvilket betyder den lille konge sti. Det var en kongeoplevelse.

Køb billet på forhånd

Hvis du overhoved vil have en chance for, at komme på denne vandreturen skal du booke din billet på forhånd. Da der er en begrænsning på, hvor mange mennesker der får lov, at gå den pr. dag. Desuden gør vejret også en forskel. Der kan sagtens være lukket, hvis vejret er dårligt. Du kan booke din billet her.

Hvor ligger området?

El Caminito Del Rey ligger ca. en times kørsel både fra Marbella og Malaga. Vandrestien ligger i Ardales Nationalpark, mere specifik i El Chorro-kløften. Køreturen derop går gennem et smukt bjergrigt landskab. Jeg har mine to voksne børn med på turen og vi starter en tidligt morgen i november, hvor vi godt kan mærke kulden.

Starten på en dagsturen El Caminito Del Rey

Efter vi havde fået tjekket vores billet startede turen med, at gå igennem en tunnel gennem bjerget. På den anden side, gik vi ca. 5 kilometer af stier i kløften, hvor temperaturen heldigvis steg lidt.

Lidt mørkt det første stykke

De første 5 kilometer i kløften var nemme og smukke og foregik på en helt almindelig vandresti, uden det helt store stigninger. Vi gik forbi ruiner af gamle huse og nød udsigten og solens varme.

El Chorro den smukkeste kløft
Små forladt ruiner
Vi kan skimte både den nye og den gamle sti

Lidt historie om EL Caminito Del Rey

Vandrestien blev bygget tilbage i starten af 1900 tallet for, at dels de handlende kunne komme nemmere igennem kløften, men også for, at der blev skabt adgang mellem de to vandkraftværker, der lå i hver sin ende af El Chorro kløften. Stien blev hugget ind i de stejle klippesider. Den var klar til endelig indvielse i 1921. Men stien blev ikke vedligeholdt og gik i forfald og derfor blev stien lukket som handelsvej. Men vandrere har gået stien helt frem til 2001, hvor den endelig blev lukket på grund af flere dødsfald på ruten. Herefter blev der bygget en helt ny og mere sikker sti.

Ikke for personer med højdeskræk

Den gamle sti

Da vi kommer frem til de smalle gangbroer, der skal føre os de sidste 3 kilometer lang klippevæggene, kan vi sagtens se den gamle sti. Der må jeg erkende, at den ville jeg aldrig have mod til at gå, da der intet gelænder var overhoved. Vi begiver os ud på de smalle gangbroer der bugter sige langs de 400 meter høje klippevægge.

Den smukkeste tur
Kan i se, hvor små menneskene er?

Højdeskræk

Den gamle bro er lige under hængebroen

Jeg lider ikke af højdeskræk og det skal man bestemt heller ikke, hvis man vandre denne rute. Ikke at det ikke er sikkert, for det er det. Men der er langt ned de fleste steder. Vejret er med os og over os svæver ørnene, der har reder på toppen af klipperne.

Ørne, massevis af ørne

Det er en helt fantastisk smuk tur. Det mest angstprovokerende er, da vi skal over en stål bro. Der er kun gitter i bunden, så de er klart udsyn til floden langt under os. Det bliver så heller ikke bedre af, at mine voksne børn syntes det er sjovt, at hoppe på broen, så den gynger.

Så smuk en endags vandring

Det er en helt fantastisk smuk tur, der får mine bedste anbefalinger. Hvis du ikke lider af højdeskræk og skal på ferie i området, så er dette et MUST. Vi fandt en lille bænk hugget ind i klippen, hvor vi kunne nyde vores medbragte mad i solen.

På bænken i klippeindhakket spiste vi vores madpakker – fantastisk udsigt

Da vi kom ned til endestationen, var der arrangeret shuttlebus, der transporterede os retur til startsstedet, hvor vores bil var parkeret. Det hele fungerede rigtig godt.

Ved vejs ende

Mere Spanien i de næste indlæg

Jeg har jo været i området omkring Malaga rigtig mange gange og har derfor rigtig mange ideer til gode en-dags ture. Så dem kommer der flere af her i fremtiden. Bla. Sierra Nevada, Ronda og en smuk flod vandring, hvor fødderne blive rigtig våde. Så følg med hvis du ønsker inspiration

Hvis du ønsker inspiration til andre lande i Spanien, så kan du læse her. Alternativt kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev og få det direkte i din mail – helt uden re reklamer.

Tak fordi du læste med.

2 kommentarer til “Dagstur på El Caminito Del Rey”

  1. Waaauw! Spændende, inspirerende og lidt nervepirrende fortælling. Men hold da op, hvor er der smukt.
    Tak fordi du delte din oplevelse med os andre 😊👍

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *